Újra népszerű a fotótapéta

A fotótapéta már évtizedekkel ezelőtt berobbant a dekorációs megoldások közé, aztán ahogy lenni szokott, egy időre pihenőre vonult a népszerűsége. Az utóbbi években azonban ismét felfedezték a megoldás előnyeit, így a fotótapéta iráni igény jelenleg az egeket verdesi.


Fotótapéták Dovido.hu

Kép forrása: Dovido.hu

Mi az a fotótapéta?

Ha nem tudod, mi az a fotótapéta, segítünk: képzelj el egy nagyméretű beltéri dekorációt, amely alkalmas arra, hogy teljes falfelületeket díszítsen, emeljen ki. Ez a megoldás tökéletes lehet egy családi otthonban, de alkalmas a közösségi terek, üzletek vagy kávézók enteriőrjének színesebbé tételére is. A fotótapéta ábrázolhat például tájképeket - ez az igazi retro, hiszen biztos, hogy ismerünk olyat a környezetünkben, akinek már harminc évvel ezelőtt is hasonló megoldás díszítette az otthonát. Lehet a tapéta mintázata valamilyen geometriai forma, de a nonfiguratív megoldások, a virágos minták is kifejezetten keresettek. A fotótapétát egyébként dekortapéta elnevezéssel is illetik, ez a modernebb, trendibb szóhasználat rá, de a végeredmény ugyanaz a látványos falfelület lesz.


Tökéletes a kanapé mögötti elhelyezés

A fotótapéta felhelyezéséhez kell gyakorlat, ajánlott szakemberre bízni, mert könnyebben elrontható, mint egy fehérre festett fal. A látvány mutatósabb, ha hibátlan a felhelyezés, és azt is ki kell emelnünk, hogy a megfelelő minőségű fotótapéta kifejezetten tartós, kopásálló megoldás, azaz általánosságban tovább bírja, mint egy sima festés. Megsérül? Az sem gond: elég cserélni azt a csíkot, amelyikkel probléma történt, nem kell az egész falat újratapétázni. A fotótapéta kiváló választás, ha a fotelek, kanapék mögötti falat szeretnénk feldobni. Ilyen esetben a tapétázott fal fókuszpontot jelent majd a szobában, vonzza a tekinteteket, ezáltal hangsúlyossá teszi a kanapét is. Nem kell az egész szobát, de még egy egész falat sem tapétázni: elegendő például a bútor mögötti falfelületet kiemelni, szebbé, látványosabbá tenni. Tökéletes összhatás érhető el így a bútorzat és a fotótapéta által.

Hozzászólások